Hlavní obsah

V Brně končí rekonstrukce Lužánecké, provoz se vrátí v úterý

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V Brně končí rekonstrukce Lužánecké ulice za 76 milionů korun. Auta by se do ní měla vrátit v úterý. Novinářům to dnes řekla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS). Rekonstrukce kanalizace, vodovodu i vozovky trvala přes rok.

Článek

Zhotovitel by měl městu předat stavbu v pondělí, zbývají udělat jen dílčí úpravy a administrativní úkony. Kanalizace je původně z 19. století. „Havarijní stav inženýrských sítí si vyžádal rekonstrukci, která začala loni v červnu. Myslím, že si všichni místní oddechli, že se ji podařilo dokončit už v září, jak zhotovitel slíbil, a nenastaly žádné průtahy,“ uvedla Vaňková s ohledem na to, že hrozily průtahy s ohledem na pandemii koronaviru.

Oprava se dotkla kromě Lužánecké i napojení do ulic Antonína Slavíka a třída Kapitána Jaroše. „Dělníci opravili více než 560 metrů kanalizačního potrubí, kanalizační přípojky v délce 187 metrů, vyměnili 13 vodovodních přípojek a zrekonstruovali více než 1300 metrů vodovodního potrubí. Nový je i povrch silnice a chodníků,“ řekl radní pro investice David Grund (ODS).

Na návrh městské části Brno-střed byla do rekonstrukce zařazena i úprava křižovatky ulice Lužánecké s třídou Kapitána Jaroše. „Umožní to plynulé pokračování cyklotrasy údolím Ponávky do centra,“ doplnil starosta Brna-středu Vojtěch Mencl (ODS).

Reklama

Související témata:

Doporučované