Hlavní obsah

V Brně otevře začátkem příštího týdne koupaliště Riviéra a Zábrdovice

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V Brně se na první návštěvníky po pauze vynucené pandemií připravují i přes chladné počasí koupaliště Riviéra a Zábrdovice, v dalších dnech se přidá i biotop v Brně-jihu a Kraví hora. Aqualand Moravia zatím neotevře.

Článek

Od začátku příštího týdne mohou podle pondělního rozhodnutí vlády na poloviční kapacitu fungovat venkovní prostory bazénů a koupališť.

Společnost Starez Sport, která v Brně spravuje řadu sportovních zařízení, chce od úterý otevřít koupaliště Riviéra a Zábrdovice. „Bazény jsou napuštěné a připravené, dopouštět se bude pouze dětské brouzdaliště na Riviéře. Příprava našich bazénů, zázemí a okolních ploch trvá zhruba tři měsíce intenzivní práce. Samotné napouštění vodou Riviéry trvá tři týdny, v Zábrdovích do týdne,“ řekla mluvčí Starezu Michaela Radimská.

Městská firma provozuje také Aquapark Kohoutovice nebo plavecký stadion za Lužánkami. Podle jejího ředitele Marina Mikše je omezení vnitřních prostorů pouze na šatny s ohledem na znění pandemického zákona nezákonné a likvidační. „Navíc například v Belgii, kde byla situace taktéž velmi vážná, byly bazény i sauny otevřeny, protože tak hygienické prostředí jako chlorovaná voda, neustálá desinfekce všech prostor a podobně nemá proti jiným provozům obdoby. Přičemž ještě podléhá neustálým kontrolám ze strany hygienických stanic. Ztráty z uzavřených vnitřních bazénů jdou v našem případě do desítek milionů korun a shodně s ostatními provozovateli bazénů je samozřejmě budeme chtít právní cestou nahradit,“ doplnil Mikš.

Biotop v městské části Brno-jih otevře kvůli chladnému počasí zřejmě až 5. června. „Koupaliště je relativně připravené, problém je spíše takto narychlo zajistit personál,“ sdělil ředitel biotopu Pavel Svrčina.

Otevření venkovního areálu koupaliště Kraví hora, které spravuje městská část Brno-střed, je v plánu na 12. června, a to v návaznosti na dokončení nového venkovního sociálního zázemí, převlékacích kabinek a úložných skříněk. „Vzhledem ke stavebním pracím jsou přípravy na sezonu letos mnohem náročnější. Co se týče běžné přípravy, koupaliště se na sezonu chystá už zhruba dva měsíce. Přijímáme pomocníky na letní sezonu na úklid a také plavčíky,“ uvedla mluvčí městské části Kateřina Dobešová. Dodala, že bazény na koupališti mohou temperovat na teplotu zhruba 25 až 26 stupňů, a tak ani chladnější počasí nevadí.

Aqualand počítá s otevřením v půlce června. „Čekáme na to, až budeme moci otevřít areál celý, tedy včetně vnitřních prostor,“ konstatoval vedoucí marketingu akvaparku Tomáš Svoboda.

Poslední květnový den se rozvolnění dotkne také kongresů a konferencí, který se bude moct zúčastnit 240 lidí a bude rovněž možné pořádat skupinové prohlídky památek či muzeí. Pro vnitřní aktivity, sport, shromáždění či oslavy bude limit 75 lidí uvnitř a 150 venku. Při dodržení některých podmínek mohou zpívat společně pěvecké sbory, a to při účasti nejvýše 30 lidí.

Reklama

Doporučované