Hlavní obsah

V Brně se otevřel sportovní park atletům i skateboardistům

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Druhý dočasný sportovní park v Brně o víkendu otevřela městská společnost Starez-sport.

Článek

V sobotu Starez otevřel sportoviště na brněnském výstavišti, o den později u haly Vodova v Králově Poli. Na místě, kde v zimě bývá kluziště, mohou lidé sportovat zdarma a zdarma si také půjčit potřebné vybavení.

Zatímco ve sportovním parku na brněnském výstavišti si lze zahrát basketbal, stolní tenis nebo vyzkoušet neobvyklý teqball, u haly Vodova je připravený prostor pro volejbal, florbal, překážky i místo pro atletiku. Nabídku doplňuje skatepark a opičí dráha.

Město nechalo dočasná sportoviště zřídit na místech, které přes léto nemají využití. Letní veletrhy jsou pro letošní rok zrušené, prostor kluziště na Vodově je prázdný. Oba dočasné sportovní parky mají na léto rozšířit možnost sportovního vyžití ve městě. „Vnímám to jako přínos zejména ve chvíli, kdy je pravděpodobné, že v Brně kvůli opatřením vůči koronaviru zůstane přes letní měsíce více lidí než v jiných letech. Sport pro ně nabízí ideální možnost k rozptýlení i odpočinku,“ uvedl náměstek brněnské primátorky Petr Hladík.

„Jednotlivá sportoviště jsme koncipovali tak, aby oslovila milovníky tradičních her i těch moderních. Sportovní povyražení tu najde celá rodina. Všechny plochy budou samozřejmě pečlivě udržovány, aby nabídly co největší komfort,“ dodal Martin Mikš, generální ředitel společnosti Starez-sport.

Nové sportoviště přišla po otevření se svými syny vyzkoušet i Martina Pavlíková, která nedaleko haly Vodova bydlí. „Myslím, že možností, jak v Brně venku sportovat je pořád málo. Sice v některých parcích máte posilovací stroje, ale to není pro každého. Jsem zvědavá, jestli sem budou chodit třeba skupinky puberťáků, nebo jestli to bude jen o rodinách a dospělých,“ poznamenala Pavlíková.

Sportoviště u Vodovy je otevřeno pro všechny bez nutnosti rezervace denně mezi 9:00 a 20:00 až do konce srpna.

Reklama

Doporučované