Hlavní obsah

V Brně se srazily tramvaje, deset lidí je zraněných

Foto: Policie ČR

Nehoda tramvají v Brně.

Reklama

aktualizováno •

K nehodě došlo v 8:25 v Křížové ulici. V tramvajích cestovalo asi 200 lidí, nejméně deset muselo být ošetřeno.

Článek

Nejméně deset lidí se zranilo při srážce dvou tramvají v Křížové ulici v Brně. Dva zraněné záchranná služba ošetřila na místě, tři odvezla do nemocnice a další cestující vyhledali lékařskou pomoc sami. Mluvčí Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Dana Lipovská ČTK řekla, že nemocnice v této souvislosti ošetřila deset pacientů.

Ulice byla uzavřená, omezení se dotklo šesti linek městské hromadné dopravy. V obou tramvajích cestovalo dohromady 200 lidí, řekl provozní ředitel brněnského dopravního podniku Jan Seitl.

Mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková uvedla, že záchranáři na místě ošetřili dva lidi, další tři převezli do nemocnice. Mladá žena a muž středního věku utrpěli podle mluvčí lehká poranění, jeden z řidičů tramvaje středně těžké.

Poblíž místa nehody je nemocnice u sv. Anny a také Milosrdných bratří. Mluvčí Fakultní nemocnice u svaté Anny Dana Lipovská ČTK řekla, že v souvislosti s nehodou v Křížové ulici ošetřili deset pacientů. „Jednalo se o lehká poranění typu oděrky a pohmožděniny. Je možné, že číslo není konečné,“ uvedla mluvčí. Ředitel Nemocnice Milosrdných bratří Pavel Piler ČTK řekl, že zhruba do 11:30 v souvislosti s nehodou neošetřovali nikoho. Policie má podle mluvčího Davida Chaloupky potvrzených sedm zraněných.

Nehoda se stala v 8:25. Jedna z tramvají zezadu narazila do druhé. Dopravní podnik obnovil provoz linek krátce před 10:00. Podnik podle Seitla teprve bude zjišťovat, co přesně se stalo, vše bude předmětem vyšetřování. Uvedl, že z vozů vyjmuli záznamová média, karty i kamery, i to by mohlo pomoci zjistit příčiny nehody. Mluvčí policie David Chaloupka ČTK řekl, že klíčové budou i výpovědi obou řidičů.

Omezeny byly linky městské hromadné dopravy, zdržení bylo asi 30 minut. Omezení se dotklo tramvajových linek 2, 5, 6 a autobusových 44, 82 a 84.

Reklama

Související témata:

Doporučované