Hlavní obsah

V Brně v létě uspořádají odložený první ročník festivalu Pop Messe

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Areál Bobycentra a bývalého stadionu za Lužánkami v létě ožije díky festivalu Pop Messe. Odložený první ročník se uskuteční 23. a 24. července, oznámili dnes pořadatelé.

Článek

Loni festival zhatila pandemie, letos organizátoři chtějí své plány uskutečnit. Kapacita bude limitovaná kvůli opatřením proti šíření koronaviru. Vstupenky zakoupené vloni zůstávají v platnosti, nových bude zatím v prodeji jen omezené množství, informovali dnes ČTK organizátoři.

„Vstáváme z popela zákazů a místních i mezinárodních omezení a těšíme se, že si užijeme festival v rámci možností tady a teď,“ řekl dramaturg festivalu Tomáš Kelar. Přehlídka má ambici pokrývat progresivní populární hudbu, včetně různých nových a hraničních žánrů, které jinak nemají na českých festivalech výrazné zastoupení.

„Bohužel i nadále zůstává problémem, že ne všechny kapely mohou do České republiky ze zemí svého původu přicestovat. Přesto věříme, že se pestrý premiérový ročník Pop Messe zapíše výrazným písmem na festivalovou mapu a nabídne odvážnou dramaturgii nejen tento rok, ale i v následujících letech,“ doplnil Kelar.

Mezi oznámené interprety patří elektronické duo z Berlína Modeselektor, kapela Buty, pařížská dvojice Acid Arab, experimentální hip hopové duo z Polska Syny nebo provokativní raper Tommy Cash. Další jména zveřejní organizátoři 31. května. Pořadatelé doufají ve zlepšení situace a jsou podle svých slov připravení operativně reagovat na různé scénáře vývoje pandemie a souvisejících omezení.

V Brně se letos v létě uskuteční také třeba festival TrutnOFF BrnoON, který navazuje na tradici přehlídek v Trutnově na Královéhradecku. V plánu je také další ročník Maratonu hudby.

Reklama

Doporučované