Hlavní obsah

V Brně začíná veletrh Animal Tech, první velká akce na výstavišti

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Téměř tisíc kusů skotu, koz, ovcí, prasat a koní bude od dnešního dne k vidění v pavilonech P a F brněnského výstaviště.

Článek

Veletrh Animal Tech s Národní výstavou hospodářských zvířat jsou první velkou akcí na výstavišti po roce a půl. Pauzu způsobila opatření proti šíření koronaviru.

V obou pavilonech vznikalo déle než týden zázemí pro tisícovku zvířat, na výstavě mají mít stejně kvalitní podmínky jako v domácí stáji. Součástí zázemí je tak i dojírna pro vystavené krávy. Součástí výstavy jsou šampionáty a soutěžní a chovatelské přehlídky hospodářských zvířat.

Na veletrh Animal Tech se letos přihlásilo asi 150 firem, což je srovnatelné s ročníkem 2017, ve srovnání s rokem 2019 je veletrh asi o čtvrtinu menší. Podle ředitelky akce Lucie Vymazalové je důvodem souběh několika akcí zaměřených na zemědělskou techniku. Ta ale na Animal Tech není hlavním tématem, tím jsou spíš potřeby pro chovatele a živočišnou výrobu.

Program v pavilonu P je zaměřený zejména na skot, ovce, kozy a prasata, v pavilonu F je program věnovaný koním. Představí se různá plemena i jízdní styly.

Veletrh i výstava potrvají na výstavišti až do středy, v úterý se na výstavišti uskuteční také 10. středoevropský veterinární kongres zaměřený na hospodářská zvířata.

Reklama

Doporučované