Hlavní obsah

V brněnské Fait Gallery vystavuje malíř a básník Petr Veselý

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Aktuální tvorbu brněnského malíře a básníka Petra Veselého vystavuje ode dneška brněnská Fait Gallery.

Článek

Menší výstavní prostory v bývalé tovární hale mezi železničním a autobusovým nádražím obsadily práce Davida Možného a Kristiána Németha. Dnes si výstavy prohlédli první návštěvníci.

„Abychom v co nejohleduplnější míře umožnili bezpečný provoz galerie, byla kapacita celkového počtu osob vzhledem k rozloze galerie dočasně snížena na 100 návštěvníků a budou dodržovány přísné hygienické podmínky,“ uvedla PR manažerka Fait Gallery Tímea Vitázková.

V někdejší strojírně vystavoval Veselý už před deseti lety, nyní se vrací s aktuální tvorbou zasazenou do kontextu celoživotního díla. Vyjadřuje se především prostřednictvím malby a kresby, tvoří však také objekty, důležitý je pro něj také textový a básnický projev.

Se slovem zachází stejně přirozeně jako s obrazem, uvedli v průvodním slovu k výstavě galeristé z Fait Gallery. Výstava nazvaná Nůž v kredenci potrvá do 14. srpna.

Veselý absolvoval Střední umělecko-průmyslovou školu v Brně a Akademii výtvarných umění v Praze. Působil jako vysokoškolský pedagog, věnuje se také kritické a kurátorské práci.

Reklama

Doporučované