Hlavní obsah

V budově řecké televize vybuchla podomácku vyrobená bomba

Výbuch způsobil v řecké televizi značné majetkové škody.Video: Twitter.com/ NYpofantis

 

Reklama

Výbuch se stal v brzkých ranních hodinách, nedošlo k žádným zraněním.

Článek

Podomácku vyrobená bomba v noci na dnešek explodovala u budovy řecké televize Skai TV v Aténách. Výbuch způsobil značné materiální škody, incident se ale obešel bez zraněných, informovala agentura Reuters.

Skai TV patří mezi největší televizní stanice v Řecku a společně s dalšími tituly včetně předního deníku Kathimerini tvoří širší mediální skupinu. Řecká ministryně pro ochranu občanů Olga Gerovassiliová označila noční výbuch za útok, jehož terčem byla demokracie.

Podle policie podomácku vyrobená nálož explodovala v 02:35 místního času, čemuž předcházely výstražné telefonáty do dvou redakcí. Podle Skai TV byla bomba umístěna v úzké uličce vedle budovy televize a obsahovala přibližně pět kilogramů výbušniny. Výbuch rozbil okna v šesti patrech budovy a výrazně poškodil interiéry.

„Materiální škody jsou velké téměř na všech podlažích, přičemž ty největší jsou ve třetím a čtvrtém patře, kde se nachází kanceláře zaměstnanců,“ uvedla televize na svém webu. „Je to smutný pohled. Stropy se propadly na podlahu, skleněná okna rozbitá na kusy,“ citoval zprávu Reuters.

Reklama

Související témata:

Doporučované