Hlavní obsah

Další neštěstí na dovolené. V Bulharsku se utopili dva čeští turisté

Mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová oznamuje další neštěstí českých turistů.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Oba incidenty se staly jižně od Burgaského zálivu.

Článek

V Bulharsku se ve čtvrtek a v pátek utopili dva čeští turisté. ČTK to dnes sdělila mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová.

Pětačtyřicetiletý muž z Ostravy utonul ve čtvrtek poblíž města Lozenec. O osmnáct let starší turista ze Zlína zemřel u nedalekého Kitenu.

Jde o další zprávy o tragédiích českých turistů. Dnes odletěla domů rodina 42letého muže, kterého zabil při koupání v Egyptě žralok.

Turista z Ostravy přijel do Bulharska v úterý 31. července s rodinou a byl ubytován v Lozenci, který leží asi 60 kilometrů jihovýchodně od Burgasu. Neštěstí se stalo ve čtvrtek večer, podle místních médií se šel muž koupat do rozbouřeného moře.

„Bulharská policie uzavře případ jako utonutí bez cizího zavinění,“ uvedla Lagronová, podle níž policisté vyslechli mužovu rodinu, která byla u neštěstí přítomna.

Muž ze Zlína byl rovněž v Bulharsku individuálně bez cestovní kanceláře. Koupat se vyrazil v pátek pozdě večer u Kitenu několik kilometrů severozápadně od Lozence.

V této oblasti došlo k obdobnému neštěstí i loni v červenci, kdy se v Burgasu utopila 61letá Češka a 11letá dívka, která měla v Česku trvalý pobyt, ale nebyla českou občankou. Oběma se tehdy patrně staly osudnými místní spodní proudy.

Reklama

Doporučované