Hlavní obsah

V bývalém statku vzniká zázemí pro buštěhradské technické služby

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Buštěhrad zakoupilo za pět milionů korun statek, kde vznikne nové zázemí pro technické služby, které ve městě zajišťují úklid a údržbu. Vyklízení a postupné stěhování začne na jaře.

Článek

Technické služby mají nyní zázemí v hasičské stanici, která dlouhodobě nestačí ani svou velikostí ani standardem. Proto město zakoupilo statek se dvorem, zahradou a dalšími budovami, kde dosud fungovala kovovýroba. „Objekt je k nastěhování po drobných stavebních úpravách, které si pracovníci technických služeb postupně udělají sami, a do budoucna je zde velký potenciál. Statek je velký, časem by šlo například vybudovat v podkroví služební byty,“ uvedla starostka Buštěhradu Daniela Javorčeková. Na dvoře statku přibudou i montované garáže na techniku.

Buštěhradské technické služby nyní mají 11 stálých zaměstnanců a čtyři lidi na částečné pracovní úvazky, využívají plošinu, multikáru a několik dalších vozidel. Pracovníci zajišťují úklid obce, svoz odpadkových košů, kompletní obsluhu sběrného místa a řadu různých úkolů souvisejících například s údržbou majetku města.

Hasičská stanice bude sloužit dobrovolným hasičům, kteří nedávno ve městě obnovili činnost. „Nevzdáváme se myšlenky časem postavit novou hasičárnu (až dosáhneme na dotace), uvažuje se například o umístění na okraj náměstíčka u autobusové zastávky, křižovatka Hřebečské a Kladenské ulice, což je v podstatě proluka po zbouraném objektu, a její zadní část by se dala doplnit novým objektem,“ dodala starostka.

Reklama

Doporučované