Hlavní obsah

V centru Blanska vzniklo nové parkoviště pro pět desítek vozů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V centru Blanska vzniklo nové parkoviště pro 46 vozů, a to díky úpravám ve vnitrobloku mezi ulicemi Žalkovského a Aloise Skotáka. Místo dříve oficiálně sloužilo pro parkování 12 vozů. Parkování tam zůstane zdarma.

Článek

„Nové parkoviště významně rozšiřuje možnosti parkování přímo v centru města. Jeho vybudování přišlo na 6,6 milionu korun včetně DPH, spolu s městem se zhruba z poloviny na nákladech podílela firma, která přestavuje bývalý obchodní dům Družba. I přes to chci ale ubezpečit, že parkoviště je veřejné a kromě míst pro invalidy na něm nejsou žádná vyhrazená stání,“ uvedl starosta Jiří Crha (ODS).

Stavba začala letos v posledním červencovém týdnu. Z 46 parkovacích míst jsou tři vyhrazena pro lidi s postižením. Parkoviště zůstalo nezpoplatněné. Změnila se však organizace dopravy v místě, kdy na parkoviště je jednosměrný nájezd z Žalkovského ulice s výjezdem do ulice A. Skotáka. Řidiči budou na většinu parkovacích míst zajíždět couváním, na stání, která se nacházejí u výjezdu z parkoviště, lze zajíždět i přední částí vozu.

Kvůli výstavbě parkoviště musely jít už na jaře k zemi letité břízy. Místo nich je v plánu výsadba šesti okrasných třešní a asi sedmdesátky habrů, které vytvoří živý plot mezi parkovištěm a bytovými domy.

Reklama

Související témata:

Doporučované