Hlavní obsah

Požár hotelu v centru Prahy nepřežili dva lidé, další osoby jsou ve vážném stavu. Místo si převzali kriminalisté

V centru Prahy hořel hotel. Dva lidé zemřeli

 

Reklama

V centru Prahy hořel hotel v ulici Náplavní nedaleko Masarykova nábřeží. Na místě zasahovali hasiči z téměř všech profesionálních stanic v Praze.

Článek

Nedaleko Tančícího domu v centru Prahy hořel hotel Eurostars David. Požár si vyžádal zatím dvě oběti na životech. Devět lidí je zraněných, z toho čtyři těžce – tři z nich museli lékaři oživovat. V průběhu zákroku se zranili také dva hasiči. Několik desítek osob se nadýchalo kouře, nemusely ale být odvezeny do nemocnic.

Na místo bylo povoláno 16 hasičských jednotek, podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky se zde vystřídala až stovka hasičů a třicet vozů. Hasiči z budovy evakuovali zhruba 40 osob, převážně cizince, uvedla ČTK.

Místo události si převzali kriminalisté, jejichž úkolem bude zjistit, proč začalo hořet. Zároveň budou zjišťovat totožnost mrtvých i zraněných, aby mohli vyrozumět jejich rodinné příslušníky.

K požáru přijela i primátorka Adriana Krnáčová, která vyjádřila soustrast pozůstalým obětí a poděkovala hasičům a záchranářům za příkladný zásah. Hasiči budovu stále prohledávají. Podle mluvčího Kavky jde o zásah mimořádně psychicky i fyzicky náročný. Dva hasiči se během něho zranili. Záchranná služba aktivovala během zásahu traumaplán pro případ většího počtu zraněných, ten ale krátce po osmé hodině zase ukončila.

Reklama

Související témata:

Doporučované