Hlavní obsah

V České Třebové byl otevřen Bike resort Peklák

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V České Třebové byl dnes otevřen rekreační cyklistický areál Bike resort Peklák. Tvoří jej 15 kilometrů nových singletracků, čtyři kilometry zrekonstruovaných sjezdových tras a dokončovaný okruh 25 kilometrů pro horská kola.

Článek

Na stavbu získal svazek obcí Region Orlicko - Třebovsko dotaci 685.000 eur (při současném kurzu asi 18,2 milionu Kč) z programu česko-polské spolupráce Interreg V-A.

„Velkým přínosem je nástupní místo, které rozšiřuje současné parkoviště, ale nově nabízí mini kemp, informační zázemí, myčku kol a od srpna vybavenou opravárenskou stanici k rychlé opravě kola,“ uvedla manažerka projektu Renata Šedová.

Singletracky jsou jednosměrné cyklistické stezky nízké a střední obtížnosti v lese vybudované z přírodních materiálů. Je možné po nich jezdit na horských či trekingových kolech nebo elektrokolech. Přístup ke stezkám je od bývalého dopadu skokanského můstku pod Habeší. Na hřebenu Javorník vede základní okruh s názvem Kolonáda. Má mírný sklon, proto je vhodný pro začátečníky a děti. Na něj navazuje okruh Čipera, který je víc zvlněný. Po obkroužení hřebenu Javorníku stezka cyklisty dovede zpátky k horní stanici vleku. Od startu také vedou dvě linky na druhou stranu hřebenu s názvem Bukovka a Slunečná. Komplex stezek doplňuje stezka Růžovka, která vede z vrchu Peklák.

Vstup do areálu a využití služeb je bezplatné. Pro přepravu do horních částí areálu je možné využít vlek, za nějž se platí. Areál Peklák doposud nabízel zimní sjezdové lyžování a v létě sjezdové tratě pro specializovaná kola a sjezdy na terénních kárkách. Provozuje jej městská společnost EkoBi.

Reklama

Doporučované