Hlavní obsah

V česko-polském příhraničí vznikla rozsáhlá síť singletracků pro cyklisty

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

V česko-polském příhraničí vznikla rozsáhlá síť singletracků, jednosměrných terénních stezek pro cyklisty s názvem Na hranici na hraně.

Článek

O víkendu byl oficiálně otevřen pumptrack a 13 kilometrů dlouhý singletrack Moravská Třebová, adrenalinová dráha ve sportovním areálu na Dolní Moravě, čtyři kilometry singletracků v oblasti Petla Stronie a infrastruktura na Gorze Parkowe v Polsku. „Projekt vyšel na 962 000 eur, v přepočtu více než 24 milionů korun, z toho téměř 21 milionů korun pocházelo z evropské dotace,“ uvedla manažerka projektu Renata Šedová.

V projektu se spojily Moravská Třebová, Dolní Morava a Gmina Bystrzyca Klodzka. „Vedoucí partner, město Moravská Třebová však nad rámec rozpočtu s ohledem na změny projektu a situaci na trhu při zadání zakázek připlácí z vlastního rozpočtu více než čtyři miliony korun,“ uvedla Šedová.

Radnice si od projektu slibují, že se stane vícedenním sportovním a adrenalinovým turistickým cílem na hranici Čech, Moravy a Kladska. Návštěvníci mohou postupně projet všechny jeho části, při získání razítek ze všech lokalit do karty bikera získají pro sebe a svůj doprovod slevy a vstupy zdarma.

Singletracky Moravská Třebová pod rozhlednou Pastýřka nabízejí různé barevně odlišené trasy podle obtížnosti. Nástupním místem pro všechny cyklisty je parkoviště pod zámkem. Pumptrack se nachází pod nástupním místem, představuje jej uzavřený, uměle vytvořený okruh s asfaltovým povrchem a celkovou délkou 255 metrů. Vlny a klopené zatáčky umožňují udržovat, nebo dokonce zvyšovat rychlost pumpováním. Všechny trasy a informace jsou zveřejněny na webu projektu.

Reklama

Související témata:

Doporučované