Hlavní obsah

V Česku skončil „suchý únor“, Zeman chce zakázat Prague Pride a Duka označil skandál kolem kněží za hysterii

Den očima Janka Rubeše.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události z 1. března vybíral Janek Rubeš.

Článek

V Česku skončil takzvaný „suchý únor“, kdy si játra většiny Čechů odpočinula od alkoholu. Každoroční akce má upozornit na to, že mnoho lidí se pohybuje na hranici alkoholismu. Letošní „suchý únor“ končí v pátek, v alejích tak očekávejte nepříjemnosti.

Prezident Miloš Zeman na pátečním sjezdu ČSSD vyzval, aby se letos neorganizoval pochod LGBT komunity Prague Pride. Je to asi jediný názor, ve kterém se s ním neshoduje bývalý český prezident Václav Klaus.

Do Česka přichází jaro, které láká množství turistů, ale také mnoho podvodníků. Ti vyměňují turistům eura za výhodné kurzy, místo českých korun ale turisté bohužel dostávají prošlé běloruské rubly.

Budova Transgas na Vinohradech v Praze jde k zemi. Premiér Andrej Babiš dříve přišel s nápadem na stavbu Apple Storu na Staroměstském náměstí. Škoda, že jej nechce umístit právě do Transgasu. Právě tuto lokalitu si společnost Apple vybrala do jedné ze svých reklam natáčených v Praze.

Kardinál Dominik Duka považuje situaci kolem pedofilních kněží za hysterii a tvrdí, že se jedná o pouhé promile kněží. I kdyby to byl jen jediný, nejedná se o hysterii, ale o trestný čin.

Reklama

Související témata:

Doporučované