Hlavní obsah

V Česku vládne cynismus a marketingový populismus. Miliardář Sekyra slibuje změnu

Sekyra: Názory odpůrců sluníčkářů mají reálný základ. Ale i my můžeme být jednou uprchlíky.Video: Zuzana Kubátová

 

Reklama

Bývaly doby, kdy šel developer Luděk Sekyra tvrdě za byznysem i za cenu kontaktů s mafiánsko-politickým polosvětem. Dnes sponzoruje integraci muslimů a je typickým „sluníčkářem”.

Článek

Přestože Sekyra prošel „přerodem”, byznysu se věnuje dál. Jeho firma připravuje největší developerský projekt v Praze. Na Smíchově má vzniknout nová městská čtvrť za 15 miliard korun.

„Bude tam žít nebo pracovat 12 tisíc lidí. Chtějí komfort, žádají zeleň, kvalitní školy i kvalitní architekturu. My vytváříme vyšší kvalitu života a také chceme vydělávat peníze,“ popisuje projekt, jehož podobu určuje veřejnost i pražská radnice.

Sekyra zároveň investuje do neziskových aktivit. Spolupracuje s Oxfordskou univerzitou a financuje programy na integraci muslimů v Belgii. Ve Výzvě vysvětluje i to, proč poslal prezidentskému kandidátovi Jiřímu Drahošovi milion na kampaň.

Jak se nekompromisní byznysmen změnil v mecenáše a „sluníčkáře”? Proč Sekyra přirovnává současný rozkol v západní společnosti k počátku evropské reformace před pěti sty lety? A jak bojuje s fake news? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované