Hlavní obsah

V Chebu chce soukromý investor postavit nový domov pro seniory

Reklama

Pozemky za sídlištěm Skalka získá investor od města, které už připravuje jejich prodej. Nové zařízení pro seniory doplní už existující domovy pro seniory ve městě, jejichž zřizovatelem je z velké části Karlovarský kraj.

Článek

„Jedná se o pozemky na Skalce o velikosti zhruba 12 tisíc metrů čtverečných. Požádala o ně společnost K2 invest, jejichž záměrem je tam postavit ubytování pro seniory s odpočinkovou a relaxační zónou,“ popsal řekl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

Město už vyvěsilo záměr prodeje pozemků a nikdo jiný o ně neprojevil zájem. Proto by smlouvu s investorem mohlo podepsat v blízké době. Za pozemky má město dostat asi 35 milionů korun včetně DPH.

V Chebu je z měst Karlovarského kraje asi největší počet lůžek v domovech pro seniory, je zde největší krajské zařízení, které také sídlí na sídlišti Skalka, funguje zde ale například i soukromé zařízení Amica. Podle Hrubého si ale nový investor zjišťoval potřeby pro nové zařízení a očekává, že zájem o ně poroste.

Nové domovy pro seniory se v Karlovarském kraji v poslední době staví ve více městech. Už letos v září by měl začít fungovat nový soukromý domov pro seniory v Karlových Varech, svůj domov pro seniory dokončuje v současné době i město Sokolov.

Reklama

Doporučované