Hlavní obsah

Nejlevnější pokoj za 12 tisíc korun. Otevřel nejvýše položený hotel světa

Foto: J Hotel Shanghai

J Hotel Shanghai Tower otevřel poprvé 19. června.

Reklama

Luxus všeho druhu – špičkové vybavení, služby a ten nejlepší výhled, jaký se na nejlidnatější město Číny nabízí. Na špičce nejvyšší Šanghajské věže otevřel nejvýše postavený hotel.

Článek

Není to jen další luxusní hotel. Jde totiž o ubytování pro vybranou smetánku doslova nejblíž nebe. Hotel J Shanghai je nově považován za nejvýše postavený hotel planety, stojí totiž v horních patrech Šanghajské věže, která je se svými 632 metry nejvyšší budovou v celé Číně.

Hotel J má 165 pokojů, z toho 34 apartmánů. K dispozici je nepřetržitá služba osobního komorníka, krytý bazén, toaletní potřeby značek Hermès a Diptyque, vany ve tvaru okvětních lístků magnolie, luxusní lázně a kompletní čínské čajové soupravy v každém pokoji.

Hotel má čtyři typy apartmá, z nichž nejdražší je takzvané Šanghaj Suite o rozloze 380 metrů čtverečních. Pro představu – velikost tohoto nejlepšího apartmá odpovídá přibližně rozloze padesáti zaparkovaných vozů Škoda Fabia vedle sebe.

Toto ubytování zahrnuje kromě ložnice také salon, pracovnu, kuchyň, prostor pro fyzioterapii a místnost určenou pouze pro oblékání. Kolik konkrétně tento luxus stojí, ale hotel zveřejňovat odmítá.

Jen o stupeň méně luxusní ubytování, ale stále jedno z těch nejlepších podle jejich webových stránek napovídá, kde se cenovka za nejlepší ubytování může pohybovat. Takzvané J Suite stojí totiž za jedinou noc v oblacích v přepočtu na českou měnu téměř čtvrt milionu korun. Naopak ten nejlevnější pokoj v hotelu stojí v přepočtu 12 tisíc korun za noc.

V hotelu je také sedm různých míst, kde se mohou návštěvníci najíst, včetně kantonské restaurace Heavenly Jin v nejvyšším, tedy 120. patře. Dále jsou zde restaurace nabízející japonskou kuchyni, italskou kuchyni a místo pro odpolední čaj.

Jin Jiang International

Hotel J vlastní společnost Jin Jiang International, jedna z největších čínských státních hotelových a turistických společností.

Firmu založila městská lidová vláda v Šanghaji a je vlastněna Čínskou lidovou republikou.

Společnost zaměstnává přes 100 tisíc lidí.

Hotel J vlastní společnost Jin Jiang International, jedna z největších čínských státních hotelových a turistických společností.

+13

Ještě než vypukla a naplno dopadla pandemie koronaviru na cestovní ruch a byznys s ním spojený, hotely po celém světě se velmi často předháněly hned v několika aspektech, kterými mohou své klienty nalákat. Soutěž o nejnovější, nejlepší a nejvyšší hotel v posledním roce se ale kvůli dopadům pandemie nikam neposouvá a na špici zůstávají známá jména. Například Hotel Ritz-Carlton v Hongkongu si se svými 484 metry a 118 patry dělá nárok na pozici nejvyššího hotelového bazénu i nejvýše postaveného hotelového baru na světě.

356 metrů – nejvyšší hotel světa stojí v Dubaji

A vůbec nejvyšším hotelem (co se týče budovy) je od roku 2018 zapsán dubajský hotel Gevora, který stojí ve výšce 356 metrů nad zemí. Pozornému čtenáři pravděpodobně neunikne, že Šanghajská věž, kde se nachází hotel J, měří téměř dvojnásobek.

Je proto třeba doplnit, že titul nejvyššího hotelu se obvykle vztahuje pouze na budovy, které slouží výhradně jako hotely, což se hotelu J netýká. Zabírá totiž jen horní část Šanghajské věže.

Gevoře v Dubaji pak šlape na paty stále rozestavěná věž Ciel Tower, která má mít v konečné fázi celkem 1 042 pokojů a po dokončení dosáhne výšky 360,4 metru.

Na rozdíl od některých jiných hotelů na tomto seznamu má mít Ciel (francouzsky „nebe“) prosklenou střešní vyhlídkovou terasu, která umožní i nehostům zažít výhled na vlastní oči.

Reklama

Doporučované