Hlavní obsah

V Číně se dívka během letu vyfotila v kokpitu letadla. Pilot za to dostal vyhazov

Foto: weibo.com/ytklbike

Pořízený snímek na sítích v neděli identifikoval čínský aviatik.

Reklama

Fanoušek letectví nahlásil incident v neděli, pilot přišel o práci v pondělí. Deset měsíců poté, co se žena vyfotila v kabině.

Článek

Při brouzdání internetem narazil jeden čínský aviatický nadšenec na fotografii, na které byla zachycena neznámá žena v civilních šatech, jak pózuje v kokpitu letadla. Aviatik z obrázku rozpoznal, že se dívka vyfotila na palubě letícího stroje letecké společnosti Air Kuej-lin a obvinil aerolinku z pohrdání bezpečností. Informoval o tom web americké televize CNN.

„Jsem obrovsky vděčná pilotovi! Je to vzrušující,“ napsala žena k fotografii na sociální síti Weibo (čínská obdoba Twitteru).

Žena se snímek pokusila z internetu smazat. Příspěvek se nicméně stačil rozšířit mezi tisíce uživatelů. Odpověď zmíněné aerolinky přišla záhy. Společnost potvrdila, že incident se stal během letu z města Kuej-lin do Jang-čou. Fotka byla pořízena 4. ledna tohoto roku.

V pondělí vydala společnost Air Kuej-lin oficiální prohlášení. Pilot, který incident připustil, dostal celoživotní zákaz létání za porušení pravidel civilní přepravy. Ostatní členové posádky byli suspendováni na neurčito.

Přepravce uvedl, že bezpečnost pasažérů je vždy priorita. „Existuje zde nulová tolerance jakýchkoli neprofesionálních a nepatřičných skutků, které mohou ohrozit bezpečnost letu,“ stálo v oficiálním prohlášení.

„Ještě více zpřísníme naše bezpečnostní pokyny, abychom se vyvarovali podobným incidentům,“ uvedla aerolinka.

Vzhledem k tomu, že má každá dopravní společnost vlastní podmínky, může se vyhozený pilot pokusit najít práci u jiné aerolinky.

Žena, která se během letu ocitla v pilotní kabině, byla identifikována jako studentka z Kuej-linu. Dosud není jasné, zda měla s pilotem letounu blízký vztah.

Reklama

Doporučované