Hlavní obsah

V cizině se každý ptá, co v tom Česku děláme, že máme tolik holek ve světové špičce, říká tenistka Strýcová

Výzva s tenistkou, která má za sebou úspěch na svém nejoblíbenějším turnaji.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na trénincích je poctivý dříč, na kurtech emotivní hráčka – a v televizním studiu při rozhovoru uvolněná a usměvavá. Barbora Strýcová ve Výzvě vypráví o životě tenisové hvězdy.

Článek

Ve svých 33 letech dosáhla životního úspěchu. Na nejslavnějším tenisovém turnaji, na Wimbledonu, Barbora Strýcová došla do semifinále ve dvouhře. A ve čtyřhře dokonce zvítězila.

„Wimbledon vždycky byl a bude můj nejoblíbenější turnaj. Letos to bylo úplně jiné než jindy. Nepřemýšlela jsem o tlaku, že musím něco uhrát, ale že si to chci užít. Nejen zápasy, ale každou chvíli, když jsem třeba šla skrz celý areál na trénink,“ říká tenistka Strýcová ve Výzvě Seznamu.

Zdá se, že jak sportovec začne přemýšlet o konci kariéry, uvolní se – a zničehonic buch, je tu největší triumf. Po wimbledonském zjištění, že pořád stačí na světovou špičku, chce Strýcová dál pokračovat. I přes ohromný triumf vystupuje skromně.

Emoce na uzdě?

Rodačka z Plzně je známá svou tréninkovou pílí – zatímco některé hráčky v jejím věku se už jen udržují v kondici, ona v přípravě pořád dře jako málokdo. A patří k ní také emoce, i když po třicítce je hodně omezila.

„Odjakživa jsem emotivní, můj charakter je výbušný. Ale v posledních letech se to hodně zlepšilo, mám svého mentálního kouče, pracujeme na tom,“ směje se Strýcová s tím, že teď v All England Clubu se hodně krotila a zůstala v klidu.

Nejčastější otázka, kterou dostává od zahraničních novinářů, zní: Co se to v Česku děje? Jak to děláte, že máte ve světové tenisové špičce tolik hráček, jako nikdy v historii?

„Proč to tak je, fakt nevím, odpovídám. Je to úžasné, jsem na to pyšná, vždyť v první padesátce máme stejně hráček jako Spojené státy,“ říká tenistka.

Ke Kvitové, Plíškové, Strýcové a Siniakové nedávno do elitního klubu pronikly nové talenty – Vondroušová a Muchová, které mezi ranařky přinesly pestřejší hru.

V rozhovoru pro Seznam Barbora Strýcová mluví i o tom, jak si udržet partnera, když vlastně skoro každý týden spí v jiné zemi a v jiném hotelu. Nebo o tom, co všechno musí platit z milionů, které si na turnajích vydělá.

Podívejte se na celou Výzvu Václava Dolejšího s Barborou Strýcovou.

Reklama

Doporučované