Hlavní obsah

V Davenportu selhala ochrana proti povodním, město smetla řeka

Voda zaplavila město Davenport.Video: Šimon Felenda, AP

 

Reklama

Iowu zasáhla mohutná povodeň. Protipovodňové bariéry na řece Mississippi selhaly a voda zaplavila město Davenport. Někteří lidé následně hledali dočasné bezpečí na střechách aut či domů, než je záchranné týmy dostaly do bezpečí.

Článek

Protipovodňové bariéry ležící na řece Mississippi prorazila mohutná povodeň. Voda následně během několika minut zatopila město Davenport ležící ve státě Iowa.

Tamní obyvatelé museli ve spěchu nechat napospas vodě svůj majetek a s pomocí záchranných složek se evakuovali do bezpečí. Podle tamních úřadů nejsou hlášeni žádní zranění.

Národní meteorologický úřad (The National Weather Service) vyhlásil bleskovou povodňovou pohotovost a naléhal na obyvatele Davenportu, aby neprodleně našli útočiště na zvýšených místech. Informace přinesla agentura AP.

Mnoho lidí například nalezlo dočasné bezpečí na střeše auta nebo budov v centru města. Záchranné týmy vyslaly do zatopených oblastí čluny, kterými vyděšené obyvatele vyzvedávaly z dočastných útočišť.

Varování ohledně možných povodní obdrželo i celkem deset států na obou stranách řeky. Mezi nimi jsou například Iowa, Illinois a Missouri.

Reklama

Související témata:

Doporučované