Hlavní obsah

V dějišti plaveckého šampionátu se zřítil balkon. Dva lidé zemřeli, mezi zraněnými jsou i sportovci

V jihokorejském klubu se zřítil balkon, mezi zraněnými jsou i účastníci plaveckého šampionátu.Video: AP

 

Reklama

V jihokorejském nočním klubu se zřítil balkon. Dva lidé zemřeli a 16 se jich zranilo, včetně amerických plavců, kteří zde byli na šampionátu. Informovala o tom agentura AP.

Článek

Město Kwangdžu se nachází v jižní části Jižní Koreje. Klub, kde se balkon nešťastně zřítil, byl přímo u sportovní vesnice, kde plavci bydleli. Podle informací policie zemřeli dva jihokorejští muži. Mezi šestnácti zraněnými je i deset cizinců, osm z nich jsou plavci z právě probíhajícího šampionátu.

„Nikdo z kluků není těžce zraněný, všichni jsou ale hodně otřeseni. Nedalo se toho moc dělat, měli jsme starost o sebe navzájem, snažili jsme se spočítat, jestli jsme všichni v pořádku venku,” popsal kapitán amerického týmu vodních pólistů Matt Small novozélandskému rádiu Radio Sport.

Mezi zraněnými cizinci jsou tři Američané, dva Novozélanďané, jeden Nizozemec, jeden Ital a jeden Brazilec. Policie nezveřejnila jejich identitu. Na veřejnost se ale dostala informace, že by se mělo jednat o tři americké vodní pólisty. Podle oficiálních informací se jedná o lehčí zranění, až na jednu americkou vodní pólistku, která musela jít na blíže neznámou operaci.

Reklama

Doporučované