Hlavní obsah

V drůbežárně na Chomutovsku uhynulo při požáru asi 16 000 kuřat

Foto: HZS Ústeckého kraje

Při požáru drůbežárny ve vesnici Červený Hrádek uhynulo asi 16 000 kuřat.

Reklama

Škody budou v milionech korun.

Článek

Přibližně 16 000 kuřat dnes uhynulo při požáru drůbežárny ve vesnici Červený Hrádek na Chomutovsku, škoda je předběžně vyčíslena na tři miliony korun. Hasiči požár likvidují, vrací se na své základny, řekl dnes ČTK operační důstojník krajských hasičů.

Zhruba v 6:00 byl nahlášen požár haly o ploše zhruba 42 metrů čtverečných. Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky. Prostor byl silně zakouřený, uvedli hasiči na twitterovém účtu. Na místě je policie, čeká na uhašení.

„Nedostal jsem hlášení o žádném zranění,“ informoval ČTK mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

„Příčinou požáru se budeme zabývat, ve spolupráci s hasičským záchranným sborem, ale v tuhle chvíli je na to brzy,“ řekla ČTK mluvčí policie Šárka Poláčková.

Letos jde o druhý velký požár drůbežárny. V dubnu hořel velkochov v Otíně na Klatovsku v Plzeňském kraji, způsobil podle policie a hasičů škodu kolem sedmi milionů korun. Zhruba 6,6 milionu na budově a zbytek na kuřatech, jichž uhořelo rovněž asi 16 000. Na místě zasahovaly desítky hasičů, kteří využili 19 kusů techniky. V době příjezdu prvních jednotek už byla celá hala v plamenech, požár ji celou zničil.

Reklama

Související témata:

Doporučované