Hlavní obsah

V Hongkongu se přemnožili divočáci, potulují se i v rušných čtvrtích

V Hongkongu můžete potkat opice, hady i dikobrazy.Video: Lukáš Marek, AP

 

Reklama

V Hongkongu se vyskytuje velké množství divočáků. Potulují se po letišti, způsobují rozruch v supermarketu. Lidé si na ně už zvykli, přesto ale zůstavají opatrní.

Článek

Hongkong okupují divočáci. Divoká prasata zde pobíhají po chodnících, toulají se kolem dětských hřišť a usídlili se například i v místní obchodní čtvrti.

„Jsou velmi krotká a přátelská,” říká o divočácích místní obyvatelka Walsh. Stejně si na ně ale prý vždycky dá raději pozor.

Obyvatelé Hongkongu divoká zvířata považují za část běžného života. Počet divočáků se v posledních pěti letech téměř zdvojnásobil.

Zvířata mohou dosáhnout váhy až 200 kilogramů a dvoumetrové velikosti. Nedávno pobíhali po místní finanční čtvrti a potulovali se po hongkongském letišti. Spoušť zase způsobili i v nákupním středisku.

Proč se divoká prasata usidlují v metropoli, zatím není známo. Podle vládních úřadů to bude podléhat dalšímu prošetření.

Divoká zvířata se v metropoli vyskytují běžně. Zhruba 40 % Hongkongu pokrývají národní parky a přírodní rezervace. V obydlených oblastech tak lidé mohou potkat hady, opice nebo dikobrazy.

Reklama

Související témata:

Doporučované