Hlavní obsah

Požár v Hostivaři se bude dohašovat až do rána. Škoda za desítky milionů. Podívejte se na zásah

Požár haly v Hostivaři. Shrnutí v našem videu. Požár byl vidět na kilometry daleko.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V Praze Hostivaři hoří hala, škoda bude podle prvních odhadů hasičů přesahovat desítky milionů korun. V kouři hasiči zjistili jedovaté zplodiny a vyhlásili nejvyšší možný čtvrtý stupeň poplachu. Oheň se jim stále nedaří dostat pod kontrolu.

Článek

V pražské Hostivaři hoří hala, hasiči na místo v průběhu celého zásahu poslali 13 jednotek a svou chemickou službu. Podle mluvčího hasičů Martina Kavky zasahovalo na místě více než 120 hasičů.

Kvůli požáru byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu. Ošetření dosud vyhledalo devět z hasičů, do nemocnice byl převezen jeden. Oheň stále není zcela pod kontrolou, není přesně lokalizován, řekl vpodvečer ČTK mluvčí hasičů Martin Kavka. Dohašování podle něj potrvá do středečního rána.

Halu o rozměrech 20 krát 60 metrů požár zasáhl v plném rozsahu, uvedli hasiči. „Na místo postupně vyjeli hasiči z dvanácti profesionálních stanic, deset dobrovolných jednotek a chemická služba z Petřin," napsali na Twitteru. Poté, co se propadla konstrukce haly, požár se rozšířil a má rozlohu 60 krát 150 metrů.

Boj hasičů s požárem v pražské Hostivaři. Zasahoval i vrtulník. Podívejte se.Video: Seznam Zprávy

Hasiči pomocí sirén vyhlašovali, aby lidé kvůli silnému kouři v okolí jednoho kilometru neotevírali okna a nevycházeli ven. Policie v průběhu akce vykazovala lidi z okolí.

Záchranná služba přistavila na místo speciální vůz Atego, uvedli hasiči na Twitteru. Podle mluvčího pražských hasičů je tam z preventivních důvodů. Záchranáři na místě ošetřili jednu ženu. Do nemocnice musel být kvůli vyčerpání odvezen jeden hasič. Na místě zásahu byl nasazen dálkově ovládaný hasicí robot z mladoboleslavské Škody Auto.

První záběry požáru haly v Praze - Hostivaři.Video: Redakce Seznam, Seznam Zprávy

Hasiči vypnuli přívod elektřiny a zasahují z výškové techniky. „Na místě byla zřízena dvě čerpací stanoviště, ale množství vody je nedostačující, takže na místo míří další cisterny," uvedli také. S hašením požárníkům pomáhá i vrtulník.

Na Twitteru hasiči varují občany z okolí, aby se nechodili k požáru podívat a nenechávali otevřená okna ve svých domovech.

Reklama

Doporučované