Hlavní obsah

V Hranicích startují pravidelné Čtvrtky na námku, přinesou divadlo i hudbu

Foto: David Neff

Ilustrační snímek.

Reklama

V Hranicích se budou od příštího týdne konat Čtvrtky na námku. Obyvatelům i návštěvníkům města nabídnou na Masarykově náměstí divadelní i hudební akce, lidé si zde také budou moci zahrát obří šachy, chystá se i bleší trh.

Článek

Čtvrtky na námku doprovodí bohatý kulturní program plánovaný na celé léto, lidé se mohou těšit i na jízdy netradičními dopravními prostředky. Jde o nový hranický projekt. „Na hranickém Masarykově náměstí se bude vždy ve čtvrtky, a to od 10. června do konce prázdnin, něco dít. Připravili jsme nejrůznější vystoupení - dechovku, cimbálovku, country, loutkové divadlo pro děti, vystoupí zpěvačka Petra Zindler, nebude chybět karikaturista Martin Hron a výtvarný ateliér,“ uvedla ředitelka Městských kulturních zařízení Hranice Naděžda Jandová.

První čtvrtek v srpnu chystají pořadatelé na náměstí také bleší trh, kde budou místní moci nakupovat i prodávat. „Prodávat lze staré, ale čisté oblečení, hračky, doplňky do domu, knihy a jiné drobné věci,“ uvedla Jandová. Každý čtvrtek bude na náměstí také pojízdná kavárna, v červenci se budou moci lidé zapojit do akce s názvem Hledání hranické kávy a ve čtvrtek 5. srpna jsou v plánu i ukázky pražení na historickém pražicím stroji.

Kromě Čtvrtků na námku oživí léto v Hranicích také Hranické kulturní léto, které je naplánované od 7. do 23. července v zámecké zahradě, v plánu je vystoupení pěti kapel a jedno divadelní představení. O den později začnou ve městě Městské oslavy, které se letos ponesou v duchu exotické dovolené. Na prostranství za zámkem vyroste letní relax zóna s lehátky, ve dvoraně zámku a na Masarykově náměstí bude k dispozici herna.

Raritou budou i netradiční dopravní prostředky. Zájemci se budou moci projet centrem města rikšou, na náměstí bude čekat zájemce dřevěný šlapací vláček a Radniční ulicí budou moci nadšenci projet lodí Aurourou, speciálně upravenou pro silniční povrch, doplnila Jandová. Součástí oslav budou i koncerty a představení v zámecké zahradě včetně přehlídky cestovatelské módy a plavek.

Reklama

Doporučované