Hlavní obsah

V Hřensku začalo čištění graffiti na Edmundově soutěsce

Foto: Petr Švihel

Edmundova soutěska v Hřensku.

Reklama

Odborná firma dnes začala čistit graffiti popsaný skalní útvar na Edmundově soutěsce v Hřensku na Děčínsku. Na odborném čištění se podílí Miloslav Černý, který zbavil nápisů v roce 2019 Karlův most.

Článek

Policie nadále pátrá po pachateli, který nápisy vytvořil, a způsobil tak škodu za zhruba 10 000 korun.

„Očištění skály v Edmundově soutěsce provede (Miloslav Černý) bezplatně, práce potrvají patrně do zítřka (do pátku). Čištění probíhá pomocí vysokotlaké vodní páry,“ popsal mluvčí Správy Národního parku České Švýcarsko Tomáš Salov. Nápis měří deset metrů čtverečních a je umístěn na začátku Edmundovy soutěsky ze strany od Hřenska. Vandal udělal obdobný nápis i u silnice I/62.

Policie věc prověřuje jako přečin poškození cizí věci, za který hrozí pachateli v případě dopadení až roční vězení. Policie žádá svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoli poznatky k pachateli, aby informace předali děčínským policistům. Policisté pracují s tím, že pachatel nápis vytvořil někdy v době od 18:15 18. září do 8:00 19. září.

Vandalové způsobili škodu v národním parku několikrát i v minulosti. Podle Salova se je nepodařilo dopadnout, poškození ale nikdy nebylo tak rozsáhlé.

Reklama

Související témata:

Doporučované