Hlavní obsah

V Istanbulu z nebe padaly kroupy jak golfové míčky, ukazuje video

Istanbul zasáhlo krupobitíVideo: Ruptly

 

Reklama

Podruhé za deset dní zasáhly tureckou metropoli silné deště a krupobití. Zranění utrpělo nejméně deset lidí.

Článek

S mohutným krupobitím přišla do Istanbulu i bouře, která způsobila bleskové záplavy v přístavu Haydarpasa. Jeřáb se tam kvůli silnému větru zřítil na ropný tanker. Podle turecké agentury Anadolu způsobila tato kolize výbuch a následný požár. Voda zaplavila i některé stanice metra, počasí zkomplikovalo na některých místech dopravu.

Kolaps na letišti i zavřený tunel

Na hlavním istanbulském letišti začala letadla nabírat zpoždění, zhruba 16 letadel bylo přesměrováno na jiná letiště. Letadlo společnosti Atlas Jet muselo kvůli špatnému počasí nouzově přistát. Krupobití ho těžce poškodilo - popraskalo čelní sklo a celá přední maska letadla.

Silné bouře v úterý na západě Turecka způsobily bleskové záplavyVideo: AP

Bouře se Istanbulem prohnala během dvaceti minut. Její následky musí podle radnice řešit více než sedm tisíc lidí. Popadalo zhruba 230 stromů a propadlo se skoro 90 střech. V prohlášení radnice dále stojí, že během bouře vypuklo i několik požárů, které ale byly rychle uhašeny.

Místní média uvedla, že v důsledku krupobití bylo zraněno několik lidí.

Kroupy o velikosti golfových míčků poškodily okna a čelní skla automobilů.

Turecké úřady nechaly v rámci preventivního opatření dočasně uzavřít tunel Eurasie, který spojuje asijskou a evropskou část Istanbulu. Silné deště ulice Istanbulu zaplavily už podruhé během deseti dní.

Reklama

Související témata:

Doporučované