Hlavní obsah

V Jinonicích už zase staví metro, rekonstrukce stanice se kvůli překvapení protáhla

Stanice metra B Jinonice je opět v provozu.Video: Barbora Kalátová

 

Reklama

Pražský dopravní podnik dokončil kompletní rekonstrukci stanice, kam zatékala voda. Náklady jsou odhadovány asi na 145 milionů korun.

Článek

Ve stanici pražského metra B Jinonice od středy opět staví vlakové soupravy. Pražský dopravní podnik (DPP) dokončil kompletní rekonstrukci stanice, kam zatékala voda. Stanice byla uzavřena na začátku letošního ledna a vlaky jí projížděly. Stavba byla zkolaudována v úterý. Náklady jsou odhadovány na asi 145 milionů korun.

S opravami stanice začal DPP už na konci roku 2016, kdy za provozu sundávali zaměstnanci podniku obložení stěn. DPP opravoval mimo jiné povrchy stěn a stropů. V neveřejných prostorách modernizoval technologie, vyměnil kabely a instaloval nové osvětlení - to je nové i ve veřejné části stanice.

Původně měla být stanice zprovozněna na začátku srpna. Zpoždění způsobilo větší množství průsaků vody, než kolik DPP předpokládal.

DPP provozuje na třech linkách metra 61 stanic. Roční provoz metra vyjde na několik miliard korun. DPP je největší městskou firmou a zaměstnává asi 10 tisíc lidí. Praha dotuje DPP více než jedenácti miliardami korun ročně.

Video: Připomeňte si, jak to vypadalo, když v Praze zatopila voda před patnácti lety metro

Reportáž o zaplavení metra.Video: Hanuš Hanslík

Reklama

Související témata:

Doporučované