Hlavní obsah

V Kadani dokončují druhou etapu velkého okruhu na sídlišti D

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Kadaň na Chomutovsku dokončuje druhou etapu rekonstrukce takzvaného velkého okruhu na sídlišti D na Podlesí. Ve druhé etapě vznikl výjezd ze sídliště na městský průtah, o který město dlouhodobě usilovalo.

Článek

Podle starosty Kadaně Jiřího Kulhánka (ODS) nový výjezd výrazně sníží intenzitu dopravy na velkém sídlišti. „Z výjezdu se lidé nově dostanou na hlavní tah a tam mohou přejet na jiné sídliště, třeba na sídliště B nebo C, nebo můžou odbočit doleva na ‚třináctku‘ mimo Kadaň nebo mohou sjet na druhou stranu podél vody třeba na Žatec,“ popsal Kulhánek.

Podle starosty jde o zásadní změnu pro sídliště, kde žije asi 1000 lidí. Výjezd výrazně ulehčí dopravě a sídliště bude bezpečnější. Doteď museli místní projíždět vytížené ulice, kde se často tvořily kolony. Stavebníci vybudovali také 15 parkovacích míst a bezpečnostní i zpomalovací prvky.

Stavební práce, které začaly v červenci, vyšly město na 7,5 milionu korun. Město bude příští rok v rekonstrukci pokračovat třetí etapou. Opraví se poslední úsek od výjezdu k poště, což velký okruh na sídlišti dokončí.

Loni v první etapě velkého okruhu na Podlesí nechalo město vyměnit povrchy a obruby, přibyla parkovací místa a upravila se zeleň. Rekonstrukci zaplatilo osmnáctitisícové město z vlastního rozpočtu, se žádostí o dotaci radnice neuspěla.

Reklama

Doporučované