Hlavní obsah

V Kalifornii našli na pláži zastřeleného delfína. Ochránci zvířat vypsali odměnu

Mrtvého delfína našli na pláži v Kalifornii. Někdo ho zastřelil.Video: Jan Marek

 

Reklama

Na kalifornské pláži našli mrtvého delfína. Pitva ukázala, že kytovce zabila střelná zbraň. Organizace pro ochranu zvířat vypsala za dopadení viníka odměnu.

Článek

Organizace Marine Animal Rescue z pobřežního města El Segundo na jihu Kalifornie vypsala odměnu více než 130 tisíc korun za dopadení pachatele, který na blízké pláži Manhattan Beach zastřelil delfína. O incidentu informoval zpravodajský server NBC News.

O mrtvém kytovci na pláži se nejdřív dověděl Peter Wallerstein, zakladatel a vedoucí organizace pro ochranu zvířat. „Je to krutý akt zlomyslné brutality,” řekl pro NBC News.

Wallerstein obdržel minulý týden telefonní hovor, ve kterém ho pobřežní stráž měla informovat o nalezení mrtvého mořského savce. S její pomocí se mu podařilo na pláži delfína vyzvednout.

Následně dopravili kytovce do Zdravotního centra pro péči o mořské savce v Los Angeles. Tam podle šéfa organizace doktor během pitvy vyjmul z delfína kulku a potvrdil, že savec zemřel na následky střelného poranění.

Wallerstein vedle příspěvku své organizace na sociální síti Facebook s vypsanou odměnou pro NBC New dodal, že incident nyní vyšetřuje Národní námořní služba pro rybářství.

„Dělají, co mohou. Mají kulku, takže i důkaz střelby. Pachatele těchto činů sice nacházíme zřídkakdy, ale odměna by na ně měla alespoň upozornit,” dodal šéf Marine Animal Rescue.

Reklama

Doporučované