Hlavní obsah

V Kalifornii spadlo malé letadlo na rodinný dům, uhořel pilot a čtyři lidé

Po havárii sportovního letadla v Kalifornii zůstalo pět mrtvých.Video: Šimon Felenda, AP, Reuters

 

Reklama

Hasiči nyní prohledávají trosky domu, zda nenajdou další oběti. Letadlo se před dopadem rozpadlo, dům začal hořet od motoru a kabiny.

Článek

Pět lidí přišlo o život a dva další utrpěli zranění, když v neděli v jižní Kalifornii havarovalo malé letadlo. Oznámila to v neděli agentura AP s odvoláním na místní úřady. Letoun po dopadu způsobil požár domu, příčiny havárie se vyšetřují.

Zahynul pilot, který byl jediným člověkem na palubě dvoumotorového stroje, a čtyři lidé v hořícím domě. Neštěstí se stalo ve městě Yorba Linda u Los Angeles, uvedl šerif Cory Martino na tiskové konferenci. V domě podle něj zahynuli dva muži a dvě ženy. Další podrobnosti, například jména obětí a jejich věk, šerif neuvedl.

Cessna 414A vzlétla z Fullertonova letiště, vzdáleném asi 20 kilometrů západně od místa katastrofy, řekl mluvčí Federální letecké správy Allen Kenitzer.

Dvoupodlažní dům vzplál, když jej zasáhla kabina a motor letadla. Sousedé pak vyběhli v panice ven z domu. Druhý motor spadl na ulici a vytvořil podle vyšetřovatele Eliotta Simpsona velkou díru v asfaltu.

„Byla to rána. Znělo to, jako kdyby něco explodovalo. Otřáslo nám to domem,“ řekl John Wolbart, který bydlí v sousedství. Běžel k hořícímu domu a uviděl ženu, která vyšla se spálenými vlasy.

Zranění byli převezeni do nemocnice s popáleninami, řekl hasič Pokey Sanchez. Jeden hasič byl ošetřen s menším zraněním.

Clint Langford, který žije necelý kilometr od místa nehody, řekl, že byl v obývacím pokoji, když uslyšel ránu. „Byl to strašidelný zvuk, který se stále zhoršoval. Bylo to děsivé. Pak náhle něco zadunělo a celý dům se otřásl,“ řekl. Podíval se dveřmi a uviděl, jak z nebe padají kusy letadla. Další svědek Pat Rogers viděl, jak se hořící letadlo rozpadlo.

Déšť pomohl hasičům uhasit požár domu. Plánují ještě prohledat trosky vyhořelého domu pro případ, že by tam byly další oběti.

Reklama

Doporučované