Hlavní obsah

V Kalifornii vypukl další lesní požár, prchající řidiči nechali stát kamiony na dálnici

V Kalifornii zuří další požár.Video: Lukáš Marek, Reuters

 

Reklama

Požár lesního porostu v Kalifornii přiměl řidiče, aby na dálnici opustili kamiony. Desítky kilometrů důležité dálnice Interstate 5 byly uzavřeny, informovala dnes agentura AP. Požár v oblasti zuří nedlouho poté, co tam požár poblíž města Redding v srpnu spálil na 1100 domů a zabil osm lidí.

Článek

Nejnovější požár poblíž Mount Shasta propukl ve středu odpoledne a během několika hodin už plameny stravovaly lesní porost na ploše 21 kilometrů čtverečních po obou stranách dálnice. Požár byl podle hasičů založen člověkem. Není ale jasné, zda šlo o nehodu, nebo o úmysl.

Řidiči nákladních automobilů museli své vozy opustit, když plameny zachvátily i sousední úbočí. Opuštěno na dálnici zůstalo 17 velkých tahačů a nejméně čtyři se vznítily, řekl deníku Los Angeles Times místní zástupce dálniční policie Kyle Foster. Jednomu z řidičů pomohli dostat se do bezpečí pracovníci lesní správy, zatímco řidiči kamionů a hasiči pomáhali jiným řidičům.

Více než 70 kilometrů dálnice bylo uzavřeno v obou směrech a v noci na dnešek nebylo jasné, kdy bude opět otevřena. Požár kromě toho přerušil provoz na železnici mezi městem Sacramento a státem Oregon. Pro venkovská stavení v blízkosti hořícího lesa byla nařízena evakuace. Platí to od obce Lakehead po okres Siskiyou. V této oblasti však nežije mnoho lidí.

Požár je stále daleko od měst. Městečko Dunsmuir, které má asi 1500 obyvatel, je od požáru vzdáleno zhruba 24 kilometrů. Zdejší obyvatelé byli upozorněni, aby byli připraveni na případnou evakuaci.

Reklama

Související témata:

Doporučované