Hlavní obsah

V Kalkatě spadl most, v troskách zůstávají lidé

Foto: Twitter/NDTV

Informace z místa přináší NDTV.

Reklama

V Kalkatě na východě Indie se v úterý odpoledne zřítil silniční most. Most spadl za plného provozu a rozdrtil řadu aut. Mnoho lidí zůstalo podle policistů uvězněných v troskách mostu a panují obavy, že řada z nich pád mostu nepřežila. Indické úřady ale zatím o obětech neinformují.

Článek

„Momentálně nemáme zprávy o obětech. Záchranné operace ale pokračují a nám nezbývá než čekat,“ uvedl podle agentury ANI západobengálský ministr Firhad Hakim. Server Zee News India však s odkazem na svědky pádu informuje o pěti obětech a deseti uvězněných. Čísla ale nejsou potvrzená.

Přibližně třicetimetrová část mostu se podle serveru zřítila krátce po jedenácté hodině dopoledne středoevropského času a podle svědků s sebou strhla několik aut a také motorkářů. Při pádu mostu podle nich také v jeho okolí vypadla elektřina.

Vyprošťovací práce zahájily týmy složené z indických vojáků, speciálních sil určených pro zásahy po neštěstích NDRF a místních policistů. Oblast pádu mostu byla podle serveru NDTV autoritami vyklizena z obav před pádem dosud stojících částí mostu.

Reklama

Související témata:
Kalkata

Doporučované