Hlavní obsah

V Karlových Varech začala dezinfekce desítek dětských hřišť a fit parků

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

V Karlových Varech v pondělí začala plošná dezinfekce dětských hřišť a fit parků. Město k ní přistoupilo místo jejich uzavření.

Článek

Radnice zvažuje i dezinfekci dalších veřejných prostor. „My jsme na doporučení vlády, abychom uzavřeli dětská hřiště, reagovali zatím tak, že nechceme zatím dětská hřiště uzavírat i vhledem k tomu, že minulý týden byly v kraji jarní prázdniny. Abychom ale zamezili šíření covidu, tak jsme se rozhodli všechna hřiště dezinfikovat. Dezinfekce začíná dnešním dnem,“ řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

V Karlových Varech je 37 dětských hřišť a 13 parků s cvičebními prvky. Jejich očistu dezinfekčním roztokem zajistí Správa lázeňských parků. Ošetří všechny herní a cvičební prvky a další mobiliář hřišť. Dočasně uzavřená jsou pouze dětská hřiště v areálu Rolava. I zde ale provozovatel, společnost KV City Centrum, provede důkladnou dezinfekci zařízení.

Podle primátorky město už začalo s dezinfekcí škol a nyní by na řadu mohla přijít dezinfekce městských prostor, například budov magistrátu. „Také zvažujeme, že vyzveme majitelé domů, jestli by nechtěli dezinfikovat své společné prostory,“ dodala Pfeffer Ferklová.

Jak ale řekla, primární v bránění přenosu koronaviru je hlavně zodpovědné chování samotných lidí. Hlavně na hřištích rodiče často nenosí roušky, natož respirátory.

Reklama

Doporučované