Hlavní obsah

V klášteře sv. Gabriela začíná série přehlídek týdne módy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Módními přehlídkami začal dnes ve 13:00 hlavní program módní akce Mercedes Benz Prague Fashion Week. Prezentace módních návrhářů a značek na nadcházející období se vždy v Praze konaly na jaře a na podzim.

Článek

Jarní edici znemožnil letos koronavirus, pořadatelé proto sloučili akce v jednu. Návrháři si mohou vybrat, zda budou prezentovat kolekci na jaro a léto nebo podzim.

Mercedes Benz Prague Fashion Week se koná v prostoru bývalého kláštera sv. Gabriela na Smíchově, kde jsou k dispozici dvě přehlídková mola. Dnes se představí studia Ofform3D a Giz'mo.lab, která vytváří digitální prototypy oděvu a doplňků. To umožňuje ušetřit na materiálu, nákladech na výrobu zkušebního modelu a zkrátit čas na jeho výrobu. Jejich prezentace budou moci lidé vidět až do 21:00.

Ve 13:00 začne přehlídka Daniely Peškové a Denisy Dovalové, které za sebou mají četné zahraniční zkušenosti. V 16:00 předvedou své modely na sezony podzim/zima 2020 a na jaro/léto 2021 Zdeňka Imreczeová a značka Ether. Značka Imreczeova nabízí dámské oblečení s neformální elegancí a avantgardním přesahem. V obvykle monochromatických oděvech se spojují čisté klasické linie s propracovanými detaily. Designérka Eva Vontorová založila značku Ether v roce 2010. Svou reputaci si vysloužila portfoliem luxusních kožených doplňků, při jejichž tvorbě klade důraz na kvalitní řemeslné zpracování.

Mladý designér Jan Černý tvoří pánskou módu, kde často pracuje s uniformitou nebo transformací ikonických kusů pánského šatníku. Jeho tvorba se vyznačuje surovou prací s oděvem, rozložením a následovným znovusestavením jednotlivých kusů, od denimových bund a košil po kožešiny a rekonstruované jeansy. Svou práci dnes představí od 18:30 na Veslařském ostrově. První den přehlídek uzavře od 21:00 prezentace modelů na příští dvě sezony od Michaela Kováčika a Terezy Vu, která navrhuje spodní prádlo.

Reklama

Související témata:

Doporučované