Hlavní obsah

V Krkonoších zemřel při údržbě vleku muž

Foto: Policie ČR

Fotografie z místa tragické nehody.

Reklama

aktualizováno •

Muže zachytil tažný mechanismus lanovky, na místě byl mrtvý.

Článek

Devětatřicetiletý muž zemřel při údržbě lyžařského vleku u Tetřevích Bud v Krkonoších. Policie případ prověřuje jako pracovní úraz s následkem smrti. „Neštěstí se stalo ve středu před 16:00,“ sdělila krajská policejní mluvčí Eva Prachařová.

„Podle předběžných zjištění jednoho ze dvou pracovníků provádějících servis vleku zřejmě zachytil tažný mechanismus vleku,“ uvedla mluvčí. Muž byl na místě mrtvý.

„Bohužel utrpěl zranění neslučitelné se životem. Přivolaný lékař už pouze konstatoval smrt,“ uvedla Prachařová. Policie nařídila soudní pitvu.

Na místě zasahovala horská služba, vrtulník zdravotnických záchranářů a hasiči. „Přijali jsme hlášení o zaklíněné osobě na lanové dráze u Tetřevích Bud. Člověk byl vyproštěn před příjezdem (hasičských) jednotek, bohužel svým zraněním na místě podlehl. Místo zásahu si převzali policisté, kteří okolnosti události vyšetřují,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Tragické nehody v souvislosti s údržbou či opravou lanových drah jsou v ČR výjimečné. V souvislosti s provozem lanovky v Krkonoších zemřel člověk v listopadu 2013 u Špindlerova Mlýna. Při zřícení nákladní lanovky k chatě Bumbálka tehdy zahynul jeden muž a další čtyři lidé se zranili. Neštěstí se stalo, když rodina se dvěma dětmi, která přijela do Krkonoš na víkend, nastoupila v dolní stanici na korbu lanovky. Po přetržení tažného lana se korba ze zhruba deseti metrů zřítila na příkrý svah směrem k Labi.

Reklama

Související témata:

Doporučované