Hlavní obsah

V Las Vegas bude prázdno, CES se kvůli covidu přesouvá do onlinu

Foto: Profimedia.cz

CES 2021 bude online.

Reklama

Největší technologická událost roku se oficiálně přesouvá z Las Vegas na čistě digitální platformu. Pořadatelé se obávají šíření nákazy nemocí covid-19 mezi davy návštěvníků, kteří veletrh každý rok navštíví.

Článek

CES neboli Consumer Electronics Show, kterou na začátku letošního roku navštívilo přes 180 tisíc lidí, bude v lednu 2021 dostupná pouze online. Ještě před měsícem organizátoři počítali s klasickou podobou veletrhu v ikonickém Las Vegas. Ve světle toho, že Spojené státy jsou stále pandemií nejzasaženějším místem na planetě, však změnili názor.

„Vzhledem ke stále rostoucím celosvětovým obavám ze šíření covidu-19 není bezpečné svolat na začátku ledna 2021 desítky tisíc lidí do Las Vegas. Kompletně digitální CES 2021 umožní celé technologické komunitě bezpečně sdílet své nápady a představit produkty, které budou tvořit naši budoucnost. Budete se tak moci účastnit všech důležitých událostí CES, ať už budete kdekoliv na světě,“ píše se na oficiálním webu akce.

Organizátoři zároveň návštěvníky digitálního CES 2021 lákají na výhody, které online oproti klasickému veletrhu nabízí. Především zaručený pohled „z první řady“ při představování nových produktů nebo možnost online diskuse s vystavovateli. Co ale online těžko dožene, je možnost osobního setkání a navazování kontaktů s tvůrci a také vyzkoušení nových produktů.

Digitalizace tak bude důležitým tématem nejen první lednový týden, kdy se CES koná, ale zřejmě i následující týdny a roky. „Technologie nám pomohly pracovat, učit se a propojovat se během pandemie koronaviru. Zároveň ukázaly skutečná řešení, která pomohou vyřešit složité globální výzvy. A my si uvědomujeme, že zejména v těchto nejistých časech může kreativní myšlení přinést ta nejlepší řešení v životě,“ dodává na webu hlavní organizátor akce Gary Shapiro.

Reklama

Doporučované