Hlavní obsah

V lize vládne, v pohárech se trápí. Nastartuje Juventus v přenosu Televize Seznam další vítěznou sérii?

Přímý přenos utkání Bologna-Juventus začíná na Televizi Seznam v neděli ve 14:45.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Bologna-Juventus. Los 25. kola proti sobě svedl momentálně první a osmnáctý celek Serie A. O co v tomto duelu, který v neděli od 14:45 živě vysílá Televize Seznam, půjde?

Článek

Italská nejvyšší soutěž nezná od roku 2012 jiného vítěze než Juventus Turín. Hegemon italského fotbalu tak vládne Serii A nepřetržitě už téměř devět let a vypadá to, že se na tom nezmění nic ani v letošní sezoně. Stará dáma nenašla v dosavadním průběhu ligové sezony přemožitele a s 66 body vévodí celé soutěži. Druhá Neapol ztrácí na Juventus momentálně propastných třináct bodů. Zdá se, že pětatřicáté scudetto v klubových dějinách je tak už pouze formalitou. Předsezonní posila Cristiano Ronaldo je navíc nejlepším ligovým kanonýrem, když se trefil už devatenáctkrát, dalších osm branek pak pro své spoluhráče připravil.

V Serii A jde vše podle plánu. V pohárech si ale bianconeri vedou o poznání hůře. Na konci listopadu vypadli svěřenci Massimiliana Allegriho z domácího poháru, když ve čtvrtfinále Coppy Italia podlehli Atalantě Bergamo 0:3. V Lize mistrů sice Juventus vyhrál základní skupinu H před Manchesterem United, do vyřazovací části ale nevstoupil vůbec dobře. Ve středu prohrál v prvním osmifinálovém klání na půdě Atlética Madrid 0:2 a podle mnohých expertů šlo o vůbec nejhorší výkon turínského velkoklubu v tomto ročníku. Nálada v táboře Juventusu tak není zdaleka ideální, o čemž svědčí i chování největší hvězdy kádru. Cristiano Ronaldo po utkání v Madridu arogantně prošel kolem novinářů a nezapomněl připomenout, jaký je rozdíl v počtu získaných titulů v Champions League mezi ním a právě Atléticem.

Čtyři dny po nezdaru ve španělské metropoli zavítá Juventus na půdu trápící se Bologni. V největším městě regionu Emilia – Romagna – letos fotbal moc radosti nepřináší. Výběr trenéra Siniši Mihajloviče se nachází na sestupové osmnácté příčce a má druhý nejhorší útok v soutěži. V nejlepším rozpoložení není ani český křídelník Ladislav Krejčí, který letos odehrál 786 minut a od začátku kalendářního roku se na travnatém pažitu ohřál pouhých 18 minut. V prvním vzájemném duelu letošní sezony proti Juventusu ale 26. září odehrál celý zápas. Ani on však nezabránil porážce 0:2.

Zápas Bologna-Juventus komentuje Viktor Kábele, studio moderuje Jiří Hošek a jeho hosty v něm budou bývalý fotbalista Lukáš Jarolím a fotbalový expert Jaromír Bosák. Přímý přenos na Televizi Seznam začíná ve 14:45.

Reklama

Doporučované