Hlavní obsah

V Londýně byli pobodáni další dva lidé. Po potyčce jeden z nich zemřel, druhý byl vzat do vazby

Foto: Zuzana Lachnitová, Seznam Zprávy

Reklama

V Londýně bylo od začátku roku napočítáno zhruba 60 obětí trestných činů.

Článek

Dvacetiletý muž byl ubodán na severu Londýna. Pobodaného našli okolo třetí hodiny ráno blízko parku Finsbury. Přivolaní zdravotníci se snažili muže zachránit, avšak ten zraněním na místě podlehl.

Nedaleko od mrtvého byl nalezen další pobodaný muž, kterému je jednadvacet let. Muž byl odvezen do nemocnice, kde byla jeho zranění vyhodnocena jako život neohrožující. Podle vyjádření metropolitní policie byl muž vzápětí nato vzat do vazby pro podezření ze rvačky, držení zbraně a podezření z vraždy.

Mluvčí metropolitní policie uvedl, že podle prvních zpráv se oba muži pravděpodobně zúčastnili stejné potyčky, která zahrnovala několik dalších lidí.

K incidentům se vyjádřil starosta Sadiq Khan na svém facebookovém a twitterovém účtu. Vyjádřil soustrast rodině ubodaného muže. Ve svém prohlášení vyzval starosta občany k poskytnutí informací o možném útočníkovi. Dále napsal, že s policií spolupracuje na tom, aby se snížil počet zavražděných lidí.

Od začátku roku vyšetřuje londýnská policie více než 60 případů zabití. Většinu obětí tvoří mladí lidé a nezletilí. Do vazby nebyli vzati skoro žádní podezřelí. Politici ani policie nedokážou vlnu násilí vysvětlit, spojují ji s válkou mezi drogovými gangy.

Reklama

Související témata:

Doporučované