Hlavní obsah

V Londýně hořel bytový dům. Požár byl vidět na kilometry daleko, zasahovalo u něj sto hasičů

Požár bytového domu na severozápadě Londýna.Video: Jolana Humpálová, AP

 

Reklama

Oheň podle hasičů zřejmě vypukl v bytě ve čtvrtém patře, odkud se rozšířil i na střechu. Příčina jeho vzniku zatím jasná není.

Článek

Zhruba stovka hasičů bojovala s rozsáhlým požárem pětipatrového bytového domu na severozápadě Londýna. Plameny šlehající z viktoriánské stavby ve čtvrti West Hampstead byly v noci ze středy na čtvrtek vidět kilometry daleko, nad ránem se ale oheň podařilo dostat pod kontrolu. Do nemocnice nikdo být převezen nemusel, uvedli londýnští hasiči na Twitteru.

Hasiči hlášení o požáru dostali ve 2:04 našeho času. Na místo vyrazilo patnáct hasicích vozů s celkem stovkou požárníků. Podle serveru Evening Standard jsou v postižené budově luxusní byty.

„Hasiči pomohli dvěma lidem z prvního patra a zhruba 50 se jich z budovy evakuovalo,“ uvedl mluvčí hasičů Clainton Murray. „Londýnská záchranná služba potvrdila, že nikdo nebyl v důsledku tohoto incidentu převezen do nemocnice,“ dodal později.

Pomoc evakuovaným nabídla mimo jiné nedaleká hospoda U Černého lva. „Pro všechny, kteří jsou postiženi ohněm ve West Hampsteadu, jsou naše dveře otevřené... Budeme tu celou noc,“ napsali zaměstnanci na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Doporučované