Hlavní obsah

V Londýně skončil karneval oslavující karibskou kulturu. Přilákal na milion návštěvníků

V Londýně skončil karneval oslavující karibskou kulturu.Video: Martin Zíta, AP

 

Reklama

Konec letních měsíců v Londýně tradičně zpestřil karneval ve čtvrti Notting Hill. Přehlídka karibské kultury na západ města podle britských médií přilákala na milion návštěvníků.

Článek

Tradiční oslava karibské kultury na západě Londýna trvala dva dny. Návštěvníky letos od návštěvy pouličního karnevalu neodradilo ani nepříznivé počasí, které znepříjemnilo zejména nedělní polovinu oslav. Podle britských médií tak do čtvrti Notting Hill kvůli festivalu dorazilo na milion lidí.

Festival se na přelomu posledního srpnového víkendu konal už po padesáté.

Dav zájemců o seznámení se s karibskou kulturou zaměstnal také policejní složky. Podle britských médií místo hlídalo téměř sedm tisíc policistů, někteří z nedávno zřizené jednotky Violent Crime Task Force.

Policisté podle médií na karnevalu zatkli nejméně 200 lidí, 144 z nich policisté zatkli v neděli. Více než osmdesát zatčených se provinilo v souvislosti s držením drog. Policisté také zajistili téměř čtyřicet nožů, které jsou pro Londýn v posledních měsících velkým strašákem a takzvané „knife crime“ je jedním z hlavních potíží anglického města.

Reklama

Doporučované