Hlavní obsah

Hasiči dostali požár v Lovosicích pod kontrolu, tři se zranili

V lovosické chemičce hořelo.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hořet začalo zhruba o půl páté odpoledne.

Článek

Hasiči v Lovosicích na Litoměřicku dostali večer pod kontrolu požár skladovací haly. Tři hasiči se při zásahu lehce zranili, jednoho člověka, který se nadýchal kouře, odvezli záchranáři do nemocnice. Škody mohou být v řádech jednotek milionů korun. Policie na místě stále odklání dopravu, vyplývá z informací ČTK.

Hala v areálu továrny Glanzstoff Bohemia začala hořet dnes zhruba v 16:30. Na místě byly desítky hasičů ze čtrnácti jednotek. Operační důstojník krajských hasičů ČTK řekl, že požár byl lokalizován po 21:00. „Některé jednotky se už vrací, ale na místě pokračuje dohašování, které potrvá minimálně do pátečního rána,“ uvedl důstojník. Na místě je policie, která odklání dopravu. „S vyšetřováním příčin požáru budeme muset počkat na úplné dohašení,“ řekla ČTK mluvčí policie Alena Bartošová.

Požár vypukl v hale o rozměrech deset krát 15 metrů. „Byla to stará plechová hala, ve které jsme měli uskladněné suroviny pro další zpracování. Mezi těmi surovinami byl polyester, polyamid a aramid, je to umělohmotné vlákno, které vzplálo,“ řekl ČTK jednatel společnost Milan Grmela. „Na materiálu předpokládám bude škoda kolem třech milionů korun,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Doporučované