Hlavní obsah

V Moskvě napadlo rekordní množství sněhu, vánice má jednu oběť a několik zraněných

Sněhová bouře v Moskvě si vyžádala jednoho mrtvého a několik zraněnýchVideo: Reuters

 

Reklama

Jen za víkend v ruské metropoli napadlo takové množství sněhu, které v posledních letech nasněžilo za celý měsíc únor. Sněhová bouře způsobila řadu komplikací v silniční i letecké dopravě.

Článek

V ruské metropoli padl rekord v množství napadaného sněhu. Za víkend tam nasněžilo 62 centimetrů, což odpovídá téměř celkovému množství sněhu za měsíc únor v posledních letech.

Sněhová vánice zapříčinila pád stromu, který zabil jednoho člověka. Na svém Twitteru to uvedl starosta Moskvy Sergej Sobjanin. V souvislosti s nepříznivým počasím pak došlo ještě k dalším pěti zraněním.

Silné sněžení způsobilo problémy v dopravě. V sobotu v ruské metropoli se stalo devatenáct nehod na silnici, při kterých se zranilo přes dvacet lidí.

Dopravní podmínky se v neděli ještě zhoršily. Některé silnice se musely uzavřít a kvůli výpadkům elektřiny, jež způsobila sněhová bouře, přestalo fungovat několik semaforů.

Nepříznivé počasí omezilo i leteckou dopravu. Na třicet letů se zrušilo a víc než sto se odložilo.

Podle meteorologů bude v Moskvě vánice pokračovat ještě dva dny. Vítr může dosahovat rychlosti až dvacet metrů za sekundu.

Balkán zaskočila bílá bouře. Za tři hodiny v Bosně napadlo 60 centimetrů sněhu

Reklama

Související témata:

Doporučované