Hlavní obsah

V Německu je Özil kritizovaný, v Arsenalu se mluví o kapitánské pásce. Je pro nás klíčový, říká Čech

Navlékne Mesut Özil v Arsenalu kapitánskou pásku? Video: Jakub Burian, AP

 

Reklama

Několik dní po konci německého záložníka Mesuta Özila na reprezentační úrovni se jeho jméno začíná opět skloňovat. Tentokrát však ve spojení s kapitánskou páskou v londýnském Arsenalu.

Článek

Nedělní konec Mesuta Özila v německém národním týmu vyvolal spoustu negativních reakcí. Například prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness prohlásil, že Özil hrál několik posledních let strašně a poslední souboj vyhrál před čtyřmi lety.

Po neúspěšném vystoupení německé reprezentace na uplynulém mistrovství světa se tvořivý záložník opět připojil ke svým spoluhráčům z Arsenalu, kteří se momentálně připravují na novou sezonu v Singapuru. „Jeho rozhodnutí samozřejmě respektujeme. Nyní se budeme snažit Mesutovi pomoct, protože víme, že prochází těžkým obdobím,“ řekl nový trenér severolondýnského celku Unai Emery.

Po konci kariéry Özilova krajana a dlouholeté opory zadních řad Gunners Pera Mertesackera nyní budou v Arsenalu hledat nového kapitána. A jedním z kandidátů na tuto roli je právě Mesut Özil, což potvrzuje i brankář Petr Čech. „Je to samozřejmě otázka na manažera, ale je to světový šampion a jeden z našich nejzkušenějších hráčů. Pro hru Arsenalu je klíčový, takže si myslím, že je rozhodně jedním z adeptů,“ myslí si český brankář.

Londýnský klub čekají v nejbližší době tři zápasy přípravného turnaje International Champions Cup, ve kterých se utká s Atlétikem Madrid, francouzským PSG a Chelsea. Do nového ročníku Premier League vstoupí Emeryho svěřenci 12. srpna utkáním proti Manchesteru City.

Reklama

Související témata:

Doporučované