Hlavní obsah

V Německu zatkli muže obviněného z vraždy bulharské novinářky Viktorije Marinovové

V Německu zadrželi muže obviněného z vraždy novinářky Marinovové.Video: Johana Trešlová, AP

 

Reklama

V Německu byl zadržen jedenadvacetiletý Bulhar Severin Krasimirov, který byl obviněn ze znásilnění a vraždy bulharské novinářky Viktorije Marinovové. Na místě činu byly podle bulharského ministra vnitra nalezeny stopy DNA, které se shodují s pachatelovou.

Článek

Bulharský ministr vnitra Mladen Marinov a generální prokurátor Sotir Cacarov oznámili, že v Německu byl zadržen muž obviněný ze znásilnění a vraždy bulharské novinářky Viktorije Marinovové.

Policii byl jedenadvacetiletý Bulhar Severin Krasimirov znám již z dřívějška. V roce 2017 byl odsouzen za krádeže barevných kovů. Podle Marinova se na místě činu našly stopy DNA, které se shodují se vzorky obviněného. Pachateli hrozí za znásilnění a vraždu trest odnětí svobody v délce do dvaceti let nebo doživotí.

Podle prokurátora kauza nesouvisí s prací novinářky

Tělo Marinovové se našlo v sobotu v severobulharském městě Ruse. Podle prokurátora zločin s největší pravděpodobností nesouvisí s kauzami, kterými se novinářka zabývala. Podle všeho se jednalo o čin motivovaný sexuálním násilím. Dodal ale, že všechny verze vyšetřovatelé ještě stále prověřují.

„Dosud zjištěné důkazy naznačují, že šlo o spontánní útok na oběť motivovaný sexuálním násilím. Způsobená zranění, která měla za následek smrt Viktorije Marinovové, jsou svou povahou mimořádně brutální a těžká,” řekl Cacarov. Krasimirov podle vyšetřovatelů trénoval box, v době spáchání činu byl opilý a bydlel v domě sousedícím s Marinovovou.

Marinovová pracovala pro regionální televizi. Vedla rovněž investigativní pořad, který informoval o korupci mimo jiné v souvislosti s evropskými fondy. V posledním rozhovoru s bulharským a rumunským novinářem upozorňovala na tunelování unijních fondů bulharskou společností GP.

Bulharská policie nejprve zadržela rumunského občana ukrajinského původu. Později informovala, že byl po 24 hodinách propuštěn a pouze se prověřuje jeho alibi.

Reklama

Související témata:

Doporučované