Hlavní obsah

V Nigérii se zřítila budova se školou, pod troskami uvázly desítky dětí

Záchranáři vytahují ze sutin nigerijské školy zasypané děti.Video: AP

 

Reklama

V Lagosu na jihovýchodním pobřeží Nigérie se ve středu zřítila třípatrová budova, v níž se nacházela i škola. Podle místních mohlo být uvnitř kolem 100 dětí a dalších lidí. Agentura AP s odkazem na svědky uvedla, že vyproštěno bylo zatím asi 20 dětí. O případných mrtvých či zraněných zatím nejsou zprávy.

Článek

Pod troskami nejspíše zahynulo mnoho lidí, informovala agentura AFP s odvoláním na místní média. Situace na místě je podle mluvčího Národní agentury pro zvládání krizových situací (NEMA) nepřehledná.

Škola se podle soukromé televizní stanice Channels nacházela v posledním podlaží obytné budovy. Mluvčí NEMA Ibrahim Farinloye nedokázal potvrdit, zda jsou na místě mrtví. „To vám prozatím nedokážu říct. Naše týmy jsou na místě, stále probíhají záchranářské práce, situace je nepřehledná,“ řekl agentuře AFP.

Budova se nacházela ve čtvrti Ita Faji na ostrově Lagos, který je součástí stejnojmenného hospodářského centra Nigérie.

Vzhledem k tomu, že v se v této africké zemi nedohlíží důsledně na dodržování stavebních předpisů a používají se nekvalitní materiály, zhroucení staveb tam není ničím výjimečným. V roce 2016 zemřelo nejméně 160 věřících, na které se zřítila střecha nedostavěného kostela. Tragédie se stala ve městě Uyo ve státě Akwa Ibom na jihu země. V tom stejném roce také zemřelo 30 lidí po pádu rozestavěné pětipatrové budovy v Lagosu.

Reklama

Doporučované