Hlavní obsah

V Opavě bude taneční parket pod širým nebem i mlžící sprchy

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

V Opavě vznikne taneční parket pod širým nebem i mlžící sprchy. Lidé tyto a další čtyři projekty podpořili v rámci participativního rozpočtu nazvaného Nápady pro Opavu.

Článek

„Město do něj vložilo půl druhého milionu korun,“ řekla mluvčí města Lada Dobrovolná. Lidé vybírali z deseti přihlášených projektů.

Letos poprvé vedení města projekty rozdělilo do dvou kategorií - projekty do 400 000 korun a do 100 000 korun. „Letos jsme upravili podmínky a ukázalo se, že to byla cesta správným směrem. Město tak může podpořit hned šest projektů,“ řekla náměstkyně primátora Hana Brňáková.

Z velkých projektů lidé nejvíce hlasovali pro nový prvek v areálu dětského hřiště v Malých Hošticích. Dále zvolili taneční parket pod širým nebem a instalaci houpaček a kolotočů pro dva invalidní vozíčky na hřišti na náměstí Slezského odboje. „Z menších se pak bude realizovat úprava parčíku u křížení ulic Mlýnská a Ovocná, instalace tří mlžících sprch v centru města a stezka pro bosé nohy v parku opavské části Vávrovice,“ vyjmenovala Dobrovolná. Celkem hlasovalo 1300 lidí.

Loni obyvatelé Opavy vybrali z devíti navrhovaných investic stavbu dětského hřiště. Za více než milion korun vzniklo v areálu mateřské školy Čajkovského. Ve třetím ročníku participativního rozpočtu hlasoval rekordní počet obyvatel. Některý z projektů podpořilo více než 5500 lidí. Vítězný návrh dostal skoro 2000 hlasů. Opava má zhruba 60 000 obyvatel.

Reklama

Doporučované