Hlavní obsah

V Ostravě vyroste obří lezecká stěna. Postaví ji firma horolezeckého guru

Foto: HUDYsport

Rozhovor s Ondřejem Johanovským, šéfem HUDYsportu. Jak se z malé firmy stala velkosíť s outdoorovým vybavením?

Reklama

Prodejce outdoorového a horolezeckého vybavení HUDYsport plánuje v Ostravě u obchodního centra Karolina novou lezeckou stěnu a prodejnu. S dalšími obchody chce šetřit.

Článek

První HUDYsport si horolezec Jindřich Hudeček otevřel přímo ve svém rodném domě v Hřensku. A hned vedle se třemi kamarády vlastníma rukama postavili první boulderovou stěnu. Teď buduje stěny pro lezce ve velkém.

Jedna obří má nově vyrůst v Ostravě, v úplném centru města poblíž obchodního centra Karolina. „V celé aglomeraci nejsou pro lezce ideální podmínky. Chceme spojit stěnu i s reprezentativním obchodem, který si severní Morava zaslouží. Z toho tedy logicky vyplývá, že ideálním místem je centrum, ať už z pohledu dostupnosti, obslužnosti a návštěvnosti,“ říká současný ředitel HUDYsportu Ondřej Johanovský.

„Zájem o lezení stoupá a zároveň jsme chtěli stávajícím lezcům nabídnout servis v možnosti tréningu, relaxace a vyžití přes  podzim a zimu. Stěny jsou ideální místo pro výchovu a vedení mladé generace k pohybu a současně i k bezpečnosti tohoto sportu,“ říká Johanovský.

Po covidu další obchody otevírat nechceme

Hudysport provozuje už tři lezecké stěny, v Praze, Brně a Ústí nad Labem. Vedle plánované Ostravy přibudou i další.

„Momentálně se buduje boulder centrum v Praze. V dalším výhledu se počítá s rozšířením stěny v Ústí nad Labem,“ představuje plány ředitel sítě obchodů s outdoorovým vybavením. „Jednotlivé stěny jsou poměrně hodně navštěvované, ale covid do provozu výrazně zasáhl a do normálu se vše vrací pomalu,“ dodává.

K prvnímu krámku s lezečkami, lany a úvazky přibylo za 31 let historie firmy 34 dalších. Čtyři z toho jsou na Slovensku. Další se po zkušenosti z pandemie nechystají.

„Rozvíjet retailovou síť je kvůli covidu obtížné. Jsme zaměření na outdoor, turistiku, lezení, oslovujeme čtyři až pět procent populace. Nejde otevřít obchod v každém městě, musíme dobře zvažovat lokality,“ vysvětluje Ondřej Johanovský.

Expanzi tak HUDYsport plánuje jen online. Rozšíří e-shop a prodávat chce i do zahraničí.

HUDYsport

  • maloobchodní síť prodejen outdoorového a sportovního vybavení
  • založena v roce 1990 pod vedením horolezce Jindřicha Hudečka
  • má 35 prodejen, z toho 4 na Slovensku

Reklama

Související témata:

Doporučované