Hlavní obsah

V Pákistánu se zřítilo letadlo s 48 lidmi na palubě. Hasiči prohledávají ohořelé trosky

Video: Jaroslav Brousil

 

Reklama

Letoun začal hořet už ve vzduchu, nehodu s největší pravděpodobností nikdo nepřežil.

Článek

Letoun ATR 72 společnosti Pakistan International Airlines se zřítil na vnitrostátní lince cestou do pákistánské metropole Islámábádu. Na palubě bylo 42 cestujících, 5 členů posádky a pozemní inženýr. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní policii.

Stroj po startu z města Čitrál na severu Pákistánu ztratil kontakt s pozemní letovou kontrolou a zmizel z radarů. Spadl údajně v oblasti města Abbottábád, které leží asi 100 kilometrů severně od Islámábádu.

Podle agentury Reuters k neštěstí došlo v hornaté oblasti na severu země. Stanice CNN píše, že byla na palubě i pákistánská popová hvězda Junaid Jamshed.

Představitel pákistánské policie Saíd Vazír v televizi řekl, že podle místních obyvatel bylo letadlo již před dopadem na zemi v plamenech. Svědek citovaný agenturou Reuters prohlásil, že nehodu s největší pravděpodobností nikdo nepřežil a že mnoho těl je silně ohořelých a k nepoznání.

„Na místo míří záchranné týmy. Až se tam dostanou, budeme vědět víc," řekl agentuře Reuters mluvčí pákistánského úřadu pro civilní letectví Parvíz George.

ATR 72 je dvoumotorový turbovrtulový úzkotrupý dopravní letoun určený pro kratší regionální tratě. Je výrobkem italsko-francouzské společnosti Aerei di Trasporto Regionale (Avions de Transport Régional, ATR) a vyrábí se v Toulouse, kde firma úzce spolupracuje s výrobcem letadel Airbus.

Reklama

Související témata:

Doporučované